Στη Γάζα σκοτώνουν παιδιά. Δεν είναι είδηση, δεν είναι τίτλος, δεν είναι κομμάτι της «δουλειάς». Εί

Στη Γάζα σκοτώνουν παιδιά. Δεν είναι είδηση, δεν είναι τίτλος, δεν είναι κομμάτι της «δουλειάς». Εί
.....................................ψωμι - παιδεία - ελευθερία
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

συσπειρωση αριστερων μηχανικων: Η Δημιουργική Γενιά της Ελλάδας Δουλεύει αλλά δεν ...Πληρώνεται

συσπειρωση αριστερων μηχανικων: Η Δημιουργική Γενιά της Ελλάδας Δουλεύει αλλά δεν ...: Από εδώ ...


Στην Ελλάδα, η κρίση αποτέλεσε το ιδανικό όχημα για την κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων όπως αυτά θεμελιώθηκαν μεταπολιτευτικά. Η ανεργία πλέον προσεγγίζει το 30% και στους νέους έως 25 ετών το ιστορικά υψηλό 62%, ο κατώτατος μισθός μετά τη μείωση κατά 22% που θεσμοθετήθηκε το Φεβρουάριο του 2012 ανέρχεται πλέον στα 586 ευρώ μικτά και για τους νέους έως 25 ετών στα 511 ευρώ μικτά, κάτω δηλαδή από το επίσημο όριο της φτώχειας. Μια σειρά από προγράμματα που εμφανίζονται με το μανδύα της ενίσχυσης της απασχόλησης, όπως το Voucher, επί της ουσίας λειτουργούν ως μηχανές ανακύκλωσης της ανεργίας, αφού έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης και ιδιαίτερα χαμηλές αποδοχές. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε πριν μερικούς μήνες ο γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Μιχάλη Κανδαράκη, το ποσοστό των ελαστικών μορφών εργασίας στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 1.200% από το 2010.
Όλες οι εμπειρίες των ανθρώπων που άκουσα στις πιο δημιουργικές ηλικίες, είχαν ως κοινή συνισταμένη την αναμονή στο γκισέ του ΟΑΕΔ, στην αποστολή του βιογραφικού, στον προθάλαμο για τη συνέντευξη, πάνω από ένα τηλέφωνο που δε χτυπάει, στο ΑΤΜ που ποτέ δε βγάζει χαρτονομίσματα στην ώρα του. Και ηχούν πολύ ειρωνικά στον αντίλαλο ενός successstory που μετατρέπει την εργασία σε λάστιχο και τον μισθό σε φιλοδώρημα.
http://www.vice.com/gr/read/istories-ergasiakis-trelas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου