Στη Γάζα σκοτώνουν παιδιά. Δεν είναι είδηση, δεν είναι τίτλος, δεν είναι κομμάτι της «δουλειάς». Εί

Στη Γάζα σκοτώνουν παιδιά. Δεν είναι είδηση, δεν είναι τίτλος, δεν είναι κομμάτι της «δουλειάς». Εί
.....................................ψωμι - παιδεία - ελευθερία
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Πώς λέγεται; Δημοσιογραφία της «υποταγής» ή της «λογικής»;

   Δημοσιογραφία, ΜΜΕ, κυβέρνηση   

monkey.jpg

Θα ήταν ωραίο να μας έλεγαν όλοι αυτοί τι να κάνουμε | AP Photo/Channi AnandΌποια κι αν είναι η απόφαση της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση θα βρει απέναντί της τη δημοσιογραφία της... λογικής.
Αν σκεφτεί να προχωρήσει σε ρήξη (αμήν!) θα συνεχίσουν την καταστροφολογία τους, όπως κάνουν μήνες τώρα. Αν υποχωρήσει και δεχτεί τα μέτρα των δανειστών(κάθετες μειώσεις συντάξεων κ.ο.κ.) θα δεχτεί τις λοιδορίες τους και την κριτικήτους για τα ψέματα που έλεγε προεκλογικά και τις υποσχέσεις που δεν κράτησε. 
Από το πρωί στο «Βήμα FM» έχουν επιδοθεί σε κινδυνολογικό σαφάρι. Ας μειωθούν οι συντάξεις μόλις 4-5% προκειμένου να μη χρεοκοπήσουμε, έλεγε το ντουέτοΒασίλης Χιώτης και Νότης Παπαδόπουλος. «Θέλετε να παίρνετε σύνταξη κατά 4% μικρότερη ή από τον επόμενο μήνα να μην παίρνετε καν σύνταξη;» ρωτούσαν!
Βέβαια ο Γιώργος Παππούς υποστηρίζει άλλα: «Τι ζητάνε οι τεχνοκράτες; Μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά περίπου 1,8 δισ. ευρώ; Πώς μεταφράζεται αυτό πρακτικά; Σε μείωση των κύριων συντάξεων ώς και 20%!».
Συγγνώμη αλλά μεταξύ Χιώτη και Παππού, δείχνουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον δεύτερο. 
Θα ήταν ωραίο να μας έλεγαν όλοι αυτοί τι να κάνουμε αν η μείωση των κύριων συντάξεων είναι όντως 20%. Να υπογράψουμε έστω κι έτσι; 
Ας θυμηθούμε τι έγραφε στην Καθημερινή ο Πάσχος Μανδραβέλης στις 30 Ιουνίου 2011, την επομένη της ψήφισης του μνημονίου στη Βουλή: «Χθες, 155 από αυτούς τους πολιτικούς βουλεύτηκαν για το έθνος. Πρόταξαν την κοινωνία στην ολότητά της. Δεν κιότεψαν, δεν κρύφτηκαν, δεν χάιδεψαν πλατείες, ούτε πελατείες. Ηπιαν το πικρό ποτήρι για να μην χρεοκοπήσουμε όλοι». Ο τίτλος του άρθρου, ενδεικτικός:«Ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Και όπως έγραψε ο Χάρης Θεοχάρης (του Ποταμιού) στο Twitter, «Ρήξη σημαίνει Μικρασιατική καταστροφή και ανθρωπιστική κρίση που θα την πληρώσουν οι αδύναμοι». 
Πάλι καλά που ο Γοργοπόταμος πρόλαβε κι έγινε πιο πριν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου