Στη Γάζα σκοτώνουν παιδιά. Δεν είναι είδηση, δεν είναι τίτλος, δεν είναι κομμάτι της «δουλειάς». Εί

Στη Γάζα σκοτώνουν παιδιά. Δεν είναι είδηση, δεν είναι τίτλος, δεν είναι κομμάτι της «δουλειάς». Εί
.....................................ψωμι - παιδεία - ελευθερία
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...

                                Η  ΖΩΗ  ΠΟΥ  ΕΡΧΕΤΑΙ...                         

Ο καπιταλισμός ως οικονομικό σύστημα διατηρήθηκε (και επικράτησε) για δύο τουλάχιστον αιώνες αγκαλιά με την αστική δημοκρατία ως πολιτικό σύστημα.
Η εξέλιξή του (κατ' άλλους η στρέβλωσή του) τον 21ο αιώνα είναι ο λεγόμενος χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός, δηλαδή η οικονομική κυριαρχία των πολυεθνικών τραπεζών ή των funds που δεν διαθέτουν δικά τους μέσα παραγωγής, αλλά ελέγχουν μέσω των χρηματιστηρίων και των δανειοδοτήσεων την αξία και την παραγωγική κατεύθυνση των επιχειρήσεων.
Η νέα παγκόσμια οικονομική ελίτ με αφορμή το "πρόβλημα χρέους", που η ίδια δημιούργησε, παρουσιάζει ήδη προτάσεις με σαφή αντιδημοκρατική κατεύθυνση, όπως την υποβάθμιση της ψήφου χωρών που έχουν χρέη. Σύντομα θα ακούσουμε το αίτημα της απαγόρευσης ψήφου σε πολίτες που έχουν χρέη, με τελικό σκοπό την κατάργηση της αστικής δημοκρατίας και την αντικατάστασή της με κάποιου τύπου ολιγαρχικό καθεστώς..
Ξαναζούμε δηλ.(ως φάρσα αυτή τη φορά) τη μετεξέλιξη της Ρωμαϊκής δημοκρατίας σε Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Και δεν απέχει πολύ ο καιρός που θα έρθουμε αντιμέτωποι με τα λιοντάρια στις αρένες. 
Εκτός αν η φάρσα καταρρεύσει πρώτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου