Στη Γάζα σκοτώνουν παιδιά. Δεν είναι είδηση, δεν είναι τίτλος, δεν είναι κομμάτι της «δουλειάς». Εί

Στη Γάζα σκοτώνουν παιδιά. Δεν είναι είδηση, δεν είναι τίτλος, δεν είναι κομμάτι της «δουλειάς». Εί
.....................................ψωμι - παιδεία - ελευθερία
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

«Στουρνάρα - Σαμαρά, ο χρόνος σας τελειώνει»: Κλιμακώνουν τον αγώνα οι καθαρίστριες

  Κοινωνία    

Κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών το μεσημέρι της Τρίτης, ενόψει της κρίσιμης ημερομηνίας της 10ης Ιουνίου, όταν εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο το αίτημα του Δημοσίου να ανασταλεί η πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου που τις δικαιώνει και διατάσσει την άμεση επιστροφή τους στην εργασία τους
Πέμπτη 29/5
Παρέμβαση στην κεντρική είσοδο του υπουργείου Οικονομικών από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες (φωτογραφίες: @dromografos):

10:35 Η αστυνομία τους ζητάει να περάσουν απέναντι αλλά αρνούνται:


Νωρίτερα:
Τετάρτη 28/5
18:00 Παρέμβαση στην πλ. Συντάγματος πραγματοποίησαν νωρίτερα το απόγευμα οι αγωνιζόμενες εργαζόμενες, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους. "Έχουμε απόφαση που μας δικαιώνει, Στουρναρα-Σαμαρά ο χρόνος σας τελειώνει", το σύνθημα των γυναικών.

-----------------------
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, δεν υπάρχει υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου για επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, τουλάχιστον έως τις 10 Ιουνίου 2014.

Όπως σημειώνουν:
1. Το Ελληνικό Δημόσιο στις 23.5.2014 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της υπ' αριθμ. 1584/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έχει διαταχθεί η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.
2. Συγχρόνως, κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας απόφασης, για την οποία προσδιορίστηκε δικάσιμος στις 10.6.2014. Επομένως μέχρι τότε δεν υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή.
Τούτο δεν διαφοροποιείται από το γεγονός της μη χορήγησης προσωρινής διαταγής στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης, κάτι, εξ άλλου που δεν προβλέπεται ρητά από τις υπάρχουσες διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 1715/1951, η άσκηση της αναίρεσης επιφέρει αναστολή της εκτελεστότητας της απόφασης (πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ).
Την περασμένη Πέμπτη, από την άλλη, μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εφοριακών (όπου υπάγονται οι καθαρίστριες) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών, για την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να υλοποιήσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Με την μηνυτήρια αναφορά ζητείται «να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος».
Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή», τόνισε ο νομικός σύμβουλος των καθαριστριών Γιάννης Καρούζος.....

- Δείτε: http://left.gr/news/analgisia-den-epanaproslamvanontai-oi-katharistries-eos-tis-10-ioynioy#sthash.ar5MkDJ9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου